Introduktion til XForms

Forældet indhold
Posted on 21.08.2004 by Kim N. Lesmer. Last updated on 11.07.2015.
Dette er en lille introduktion til XForms. XForms - den næste generation af formelementer til HTML.

Opdatering 2015: XForms blev aldrig understøttet af browserne. Du kan læse mere om XForms på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/XForms

Hvad er XForms?

  • XForms er den næste generation af formelementer til HTML.
  • XForms er rigere og mere fleksible en de gamle HTML forms.
  • XForms er designet til at håndtere interaktive transaktioner.
  • XForms bruger XML til at definere forms.
  • XForms indeholder evner til at beregne og godkende forms hvilket gør at scripts der normalt håndterer dette, bliver mindre.

XForms er en standard

XForms 1.0 blev en World Wide Web Consortium standard i oktober 2003.

XForms er efterfølgeren til HTML forms

Forms er en meget vigtig del af web applikationer. Der findes næsten ikke en e-handelhjemmeside på nettet der ikke også gør brug af HTML forms. Næsten enhver hjemmeside der har nogle felter hvor brugeren skal indtaste data gør brug af HTML forms.

De gamle HTML forms kunne ikke andet end at sende informationerne videre til webserveren. Derefter var det op til programmøren at udvikle et eller andet script der kunne behandle disse data. XForms tilbyder en mere rig, mere sikker, og mere stabil måde at håndtere transaktioner på. Det er således forventet at alle browsere i fremtiden vil understøtte XForms, men som med alt andet er det tvivlsomt, hvorvidt det også bliver en realitet i praksis.

XForms gør brug af XML og HTML

XForms gør brug af XML til at viderebringe data, og XForms gør brug af HTML til at fremvise data. Med XML holder XForms fuld kontrol med hvilke data der indtastes, og med HTML fremvises disse data på skærmen.

XML bruges også i XForms til at beskrive og godkende data.

XForms er endnu ikke ret meget udbredt nettet, og de fleste steder gør brug af de gamle HTML forms endnu. Det skyldes bl.a. at browserne endnu ikke understøtter XForms fuldt ud.

Mozilla har annonceret at de arbejder på en fuld understøttelse af XForms.